Ciorba de rosii

de monike in Ciorbe, 6 Iul 2011 | 19018 vizualizari

 

Ciorba de rosii o manac cu pofta de fiecare data si daca gasec rosii mai mititele ii pun cateva si iese perfecta. Eu fac si iarna ciorba asta avand grija sa-mi pun cateva pungi de rosii in congelator de cu toamna. Si sa vedeti... cat de bine venita este dupa ce ne-am inbuibat cu carne de sarbatori

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii,
  • un ardei,
  • o legatura de morcovi,
  • o legatura de pastarnac,
  • o legatura de leustean,
  • o ceapa,
  • 2 oua,
  • 50 ml ulei (de palmier),
  • sare,
  • lamaie (daca vreei mai acra)
  • o mana de orez.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul le dau prin robot si apoi le calesc un pic (pana ce ceapa devine sticloasa)si adaug orezul. Pun apa si fierb pana se patrund legumele.

Rosiile le dau si pe ele prin robot (avand grija sa fie taiate un pic mai mare) si le pun peste legume, mai las 15 minute si GATA. Dreg ciorba de sare si acreala. La sfarsit pun ouale batute si leusteanul.

S-AVETI POFTA!

TIPS-URI

1

daca gasesti pune si nise rosii mititele (in ciorba) iese mult mai gustoasa si mai aspectoasa (eu n-am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

monike 1

07.07.2011, 13:51

Multumesc Carla, Ade, Mamaieemilia

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:51

onutta21 1

10.12.2011, 14:11

chiar acum pregatesc si eu o ciorba de rosii. Cu postul asta este foarte buna .Am pus de toamna rosii la lada si acum ma bucur de ele !!!! delicioasa!!!!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu galuste de branza feta